Partner van Caroline Vyncke krijgt 30.000 euro schadevergoeding van veroordeelde buurman

Redactie KW

Met de afhandeling van de burgerlijke belangen is het doek gevallen over het assisenproces over de moord op Caroline Vyncke (42).

Thomas Couvreur (30) moet aan Geert Vanweehaeghe (37), de partner van Vyncke, een schadevergoeding van 30.000 euro betalen. De man uit Doornik bracht het slachtoffer op 8 februari 2011 in Moorsele om het leven. Vanweehaeghe was lang de hoofdverdachte, maar werd vrijgesproken.

Op 9 februari 2011 deed Geert Vanweehaeghe aangifte van de verdwijning van zijn vriendin. Na een ruzie ging Vyncke de avond ervoor wandelen met de hond. Het onderzoek spitste zich vooral toe op het verdachte gedrag van Vanweehaeghe. Die werkte zich nog meer in nesten door warrige bekentenissen af te leggen en die snel terug in te trekken.

Het onderzoek spitste zich vooral toe op het verdachte gedrag van Vanweehaeghe

De doorbraak kwam toen na twee maanden een dijbeen van Caroline Vyncke werd aangetroffen in de Heulebeek. De volgende dagen doken op dezelfde plaats onder andere het hoofd en een stuk van de romp op. De wetsdokters stelden vast dat het slachtoffer door messteken in de borstkas en het gezicht om het leven kwam.

Ondertussen was gebleken dat Thomas Couvreur, die in dezelfde straat woonde, in het bezit was van de gsm van Vyncke. Op zijn knipmes werd een bloedspoor van het slachtoffer en zijn dna teruggevonden. Desondanks wilde de raadkamer de man uit Doornik buiten vervolging stellen, maar de KI draaide die beslissing terug. Op 31 augustus 2013 vond de nieuwe eigenaar van zijn woning immers lichaamsresten van het slachtoffer in een afvoerputje.

In totaal moet Thomas Couvreur aan de familie Vyncke ruim 60.000 euro betalen

Couvreur bleef op het assisenproces in mei elke betrokkenheid ontkennen. Uiteindelijk werd hij als enige schuldig bevonden en tot levenslange opsluiting veroordeeld. Vanweehaeghe krijgt nu een schadevergoeding van 30.000 euro voor het verlies van zijn partner.

De vader van Vyncke krijgt een morele schadevergoeding van 12.500 euro. De broer en de zussen van het slachtoffer vorderden elk een morele schadevergoeding van 10.000 euro, maar die werd herleid tot 5.000 euro elk. Ook één van de dochters van het slachtoffer krijgt 5.000 euro morele schadevergoeding. Alle familieleden vorderden ook een materiële schadevergoeding. Zo werd aan Katja Vyncke 5.000 euro toegekend voor de schade die haar dagbladhandel leed door de hele zaak. In totaal moet Thomas Couvreur aan de familie Vyncke ruim 60.000 euro betalen.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier