Parket verspreidt beschrijving daders dodelijke steekpartij

Een robotfoto van de eerste dader.
Redactie KW

De twee mannen namen de vlucht nadat ze vrijdagochtend een 19-jarige Bruggeling Mikey Peeters neerstaken. De jongen overleed aan zijn verwondingen.

De kroongetuige kon de volgende beschrijving meegeven van de twee verdachten. De eerste was blank met een ‘niet-Belgisch’ uiterlijk, met kort bruinblond haar. De man had geen baard of snor en droeg geen bril. Hij had een normale lichaamsbouw, is vermoedelijk 24 jaar en droeg sobere, sportieve kledij. De tweede verdachte had een getaande huidskleur en zwart haar dat kort geschoren was. Die man was ongeveer 1m80 groot en vermoedelijk ook rond de 24 jaar. Ook de tweede verdachte heeft geen baard of snor, hij was ook gewoon gekleed en droeg een jeans. De tweede verdachte sprak Vlaams met een vreemd accent. Waar eerst gemeld werd dat hij evenmin een bril droeg, werd dat bericht nu bijgesteld, zoals te zien in de tweede illustratie.

Het mes dat de twee gebruikten was een ‘soort vleesmes’ van zo’n 20 cm lang en met een wit of geel plastic handvat.

Andere getuigenissen

Volgens andere getuigen zou de ene verdachte iets kleiner zijn dan de andere verdachte, allebei wel rond de 1m80. Wat de haarsnit betreft van de getaande verdachte geeft de ene getuige een iets duidelijker beschrijving : zwart haar, kort geschoren langs de zijkant en bovenaan iets langer en met gel naar achter gekamd. Ook wat de kledij betreft gaf een andere getuige een meer concrete beschrijving van de verdachte met de getaande huiidskleur. Die droeg naar verluidt een wit T-shirt met daarboven een zwart hemd. Op het hemd is er een verticale witte streep waarop de knopen genaaid zijn (dus door het toeknopen van het hemd wordt de witte streep deels verborgen). Wat de taal betreft hebben de andere getuigen het meer over een soort Nederlands, dan over Vlaams.

(FV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier