Parket opent onderzoek naar Waregemnaar die vrouw vermoordde in Egypte

Redactie KW

Een 32-jarige vrouw uit Waregem is vorige week tijdens een vakantie in Egypte in verdachte omstandigheden om het leven gekomen. Haar 34-jarige echtgenoot zit in de cel.

Parket opent onderzoek naar Waregemnaar die vrouw vermoordde in Egypte

Gregory V. en Sofie D. stapten enkele weken geleden in het huwelijksbootje en vertrokken op reis naar Egypte. Het levenloze lichaam van de vrouw werd volgens lokale media vorige week woensdag aangetroffen in hun hotelkamer in Sharm-el-Sheikh. Het slachtoffer kreeg naar verluidt harde slagen te verwerken. Het is niet duidelijk in welke omstandigheden die klappen precies werden toegebracht. De partner van Sofie D. werd door de Egyptische speurders opgepakt. De man uit Waregem zou onder invloed van alcohol zijn kersverse echtgenote zwaar toegetakeld hebben. Volgens lokale media werden bij het slachtoffer ook oudere blauwe plekken vastgesteld.

Gregory V., een gewezen paracommando, is geen onbekende voor het gerecht. In het najaar van 2016 moest hij zich voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor partnergeweld. Toen beweerde de man dat hij zijn leven gebeterd had en alcoholgebruik had afgezworen. Op 7 augustus zou hij in principe opnieuw voor de Kortrijkse strafrechter verschijnen. V. wordt verdacht van weerspannigheid en slagen aan politiemensen. Maandag was het Kortrijkse afdeling van het parket nog niet officieel op de hoogte gebracht, maar dinsdag liet het parket weten alsnog een onderzoek te starten. Over de verdere inhoud van het dossier kan het parket nog niets meegeven.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier