Parket opent onderzoek naar meervoudige brandstichting

Het parket sluit niet uit dat het om één en dezelfde dader gaat. © Archief
Redactie KW

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in het centrum van Middelkerke opnieuw een auto vernield door het vuur.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge en de politie van Middelkerke onderzoeken of er een verband bestaat tussen drie recente brandstichtingen in Middelkerke.

Donderdagavond 9 juni werd de brandweer van Middelkerke opgeroepen voor een voertuigbrand op een parking langs de Normandlaan. De auto stond in een hoek van de gedeeltelijk overdekte parking en ging volledig in vlammen op. Ook het voertuig ernaast en het plafond liepen aanzienlijke schade op. Op dinsdagochtend 14 juni brandde een leegstaande villa in de Heirweg volledig uit. In beide gevallen bleek er sprake te zijn van brandstichting.

Een voorbijganger merkte rond 2 uur in de nacht van vrijdag 17 op zaterdag 18 juni een dikke rookpluim op aan de parking langs de Normandlaan. De brandweer was snel ter plaatse, maar kon niet vermijden dat de wagen in vlammen opging. Het voertuig bevond zich ook deze keer in een hoek van de parking. Het tijdstip van de brand is vrij opvallend, omdat er die nacht door het jaarlijkse Bierweekend veel meer volk passeerde dan anders.

Mogelijk is er in Middelkerke een pyromaan aan het werk. “Het valt zeker niet uit te sluiten dat het om één en dezelfde dader of daders gaat, maar dat moet nog verder onderzocht worden”, zegt het parket. Er is voorlopig nog geen concreet spoor naar een verdachte.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier