Parket in beroep tegen vrijspraak 70-jarige vrouw in brandstichtingszaak

In juli en augustus 2014 vatte het appartement van de vrouw in Zwevegem meerdere keren vuur. © GV
Redactie KW

Het parket heeft beroep aangetekend tegen het vonnis van 21 april waarbij Sabine M. uit Zwevegem werd vrijgesproken van opzettelijke brandstichting.

De 70-jarige Sabine M. uit Zwevegem werd vorige week vrijgesproken van de betichting brandstichting nadat ze meer dan 7 maanden in de cel had gezeten. De vrouw werd verdacht van het stichten van verschillende branden in juli en augustus 2014. Sabine M. bleef al die tijd ontkennen.

De rechtbank vond te weinig bewijs en sprak de vrouw vrij. Volgens de rechter is het goed mogelijk is dat de branden van buiten uit werden aangestoken.

Beroep

Het parket maakte vandaag bekend in beroep te gaan tegen de vrijspraak. Het volgt dus de parketdeskundige die eerder verklaarde dat de branden wel degelijk van binnen uit konden worden aangestoken. “Wij menen dat er wel voldoende aanwijzingen zijn van schuld. We kunnen ons niet verzoenen met het vonnis”, verduidelijkt parketwoordvoerder Karlien Ververken. Daarom gaat het parket in beroep tegen de vrijspraak.

“Het is een nieuwe kaakslag voor mijn cliënte”, zegt advocaat Carl Defuster. “De drie rechters hebben geoordeeld dat ze onschuldig is. Het parket denkt daar helaas anders over. Men heeft een zondebok nodig voor het publiek.”

(OV/BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier