Parket in beroep tegen vrijlating verdachte dodelijke steekpartij Markt Brugge

Redactie KW

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft beroep aangetekend tegen de vrijlating onder voorwaarden van Steven V.G.

Hierdoor blijft de Leuvenaar minstens twee weken langer in de cel voor zijn aandeel in een dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge, die Mikey Peeters (19) het leven kostte. Vrijdag 30 mei rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. De jonge Bruggeling bezweek in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie.

Zeker nog twee weken in de gevangenis

De advocaten van Steven V.G. bouwden hun verdediging vooral op de beschikbare camerabeelden van de steekpartij. Uit die beelden zou blijken dat de jongeman slechts een beperkte rol had in de feiten. Voor de eigenlijke steekpartij zou hij het bewuste mes zelfs op de grond gegooid hebben. Ondergeschikt stelden Mieke Byttebier en Jean-Marie De Meester voor om hun cliënt met een enkelband vrij te laten. De voorzitter van de raadkamer oordeelde dat de gebruikelijke voorwaarden volstonden. Zo zou V.G. bij een vrijlating bijvoorbeeld geen contact mogen hebben met de media.

Door het beroep van het parket blijft de verdachte nog zeker twee weken in de gevangenis. Dan zal de Gentse KI beslissen over zijn verdere aanhouding.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier