Parket in beroep tegen buitenvervolgingstelling Peter Gyselbrecht

24/11/16 om 16:00 - Bijgewerkt om 15:58

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft donderdagnamiddag beroep aangetekend tegen de buitenvervolgingstelling van Peter Gyselbrecht in de zaak van de kasteelmoord.

Parket in beroep tegen buitenvervolgingstelling Peter Gyselbrecht

© BELGA

De Brugse raadkamer was van oordeel dat de zoon van dokter Gyselbrecht niet langer vervolgd moest worden voor de moord op Stijn Saelens, maar door het beroep zal de KI in Gent de knoop moeten doorhakken.

Donderdagochtend besliste de raadkamer om André Gyselbrecht, Pierre Serry, Evert d.C. en Franciscus L. naar de Gentse Kamer van Inbeschuldigingstelling te verwijzen. Dat betekent dat een assisenproces veel waarschijnlijker is geworden. Het parket had aan de raadkamer gevraagd om de zaak naar de correctionele rechtbank te verwijzen.

Peter Gyselbrecht heeft altijd zijn onschuld uitgeschreeuwd. Naar eigen zeggen voelde hij zich machteloos toen het parket hem toch nog wilde vervolgen voor de moord op Stijn Saelens. Als reactie daarop lekte Gyselbrecht telefoontaps uit het onderzoek aan de VRT-nieuwsredactie. Vrijdag beslist de raadkamer of hij voor die feiten langer in de cel moet blijven. In de zaak van de kasteelmoord zat de zoon van André Gyselbrecht in 2012 ruim een half jaar in voorhechtenis.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!