Parket houdt vrijlating voor dodelijke steekpartij Mikey Peeters opnieuw tegen

Redactie KW

Steven V.G. blijft minstens twee weken langer in de cel in de zaak van de dodelijke steekpartij op de Markt van Brugge.

De Brugse raadkamer wilde de jonge Leuvenaar vrijlaten, maar het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge heeft opnieuw beroep aangetekend tegen die beslissing.

Vrijdag 30 mei 2014 rond 5 uur ‘s morgens kreeg Mikey Peeters (19) het aan de stok met twee andere jonge mannen. In een daaropvolgende schermutseling werd het slachtoffer door zes messteken getroffen. Een dag later gaf Steven V.G. zich aan bij de politie. Zijn kompaan Suleyman B., die de fatale steken zou hebben toegebracht, is nog steeds voortvluchtig.

Na ruim vier maanden voorhechtenis besliste de Gentse KI dat V.G. een eerste keer de gevangenis onder voorwaarden mocht verlaten. Die vrijlating was van korte duur toen bleek dat hij ‘s nachts sigaretten was gaan kopen. Eind februari 2015 werd hij door de onderzoeksrechter opnieuw vrijgelaten om zich te laten behandelen voor psychische problemen.

Steven V.G. belandde echter opnieuw in de cel toen aan het licht kwam dat hij eind september in het Leuvense opnieuw zijn voorwaarden schond. Onder invloed van alcohol belandde hij met zijn wagen tegen een paaltje.

Net als bij de vorige zitting van de raadkamer heeft het parket beroep aangetekend tegen de voorwaardelijke vrijlating van de verdachte. Over twee weken zal de KI in Gent de knoop moeten doorhakken.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier