Parket-generaal vraagt verwijzing vijf verdachten Kasteelmoord naar de correctionele rechtbank

02/12/16 om 10:54 - Bijgewerkt om 10:53

Het parket-generaal in Gent vraagt de kamer van inbeschuldigingstelling op 16 december om vijf verdachten in de Kasteelmoord naar de correctionele rechtbank te verwijzen. Dat meldt de advocaat-generaal in Gent.

Parket-generaal vraagt verwijzing vijf verdachten Kasteelmoord naar de correctionele rechtbank

© BELGA

De zaak van de moord op Stijn Saelens, op 31 januari 2012 in Wingene, wordt op 16 december door de kamer van inbeschuldigingstelling in Gent behandeld. Het parket-generaal vraagt de verwijzing van de vijf verdachten naar de correctionele rechtbank in Brugge, en maakt daarbij gebruik van Wet Potpourri II, waarbij misdrijven die in het verleden voor assisen kwamen, gecorrectionaliseerd kunnen worden. Het parket-generaal volgt daarin het parket van West-Vlaanderen.

Op 24 november besliste de Brugse raadkamer dat vier verdachten (André Gyselbercht, Pierre Serry, Evert d.C., en Franciscus L) zich voor het hof van assissen moeten verantwoorden, al is het voor dergelijke misdrijven aan de kamer van inbeschuldigingstelling om de knoop definitief door te hakken. Voor Peter Gyselbrecht, die door de Brugse raadkamer buiten vervolging gesteld werd, maar waartegen het parket van West-Vlaanderen onmiddellijk in beroep ging, vraagt het parket-generaal dus opnieuw een verwijzing.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!