Papa en mama verstopten drugs tussen de ijslolly’s in de diepvries

Als het kind de speed in handen had gekregen, was een dodelijke afloop niet uitgesloten, stelde de procureur © GF
Redactie KW

Een Brugs koppel is schuldig bevonden aan drugshandel. De man en de vrouw verstopten hun speed in de diepvries, tussen de ijslolly’s van hun kind.

Ook dealden ze cocaïne aan Club Brugge-supporters. Op zondag 28 april 2013 reden Birger C. en Valerie D. met hun wagen naar het Brugse café ‘t Putje, een verzamelplaats voor supporters van Club Brugge, dat toen een match moest spelen tegen Anderlecht. De politie onderwierp hun auto aan een controle en vond 38 zakjes met cocaïne.

Bij een huiszoeking in de woning van het koppel trof de politie naast een voorraad cocaïne en 6.000 euro cash ook een hoeveelheid speed aan. De drugs zaten verstopt in de diepvries, tussen de ijslolly’s voor hun dochtertje. “Als het kind de speed in handen had gekregen, was een dodelijke afloop niet uitgesloten”, stelde procureur Lode Van Daele tijdens de pleidooien. Van Daele vroeg zware celstraffen voor het koppel, maar hun advocaat Franky Baert verzette zich daartegen en vroeg een werkstraf. De rechter stemde daar deze voormiddag mee in en gaf 300 uur werkstraf aan Birger C. en 120 uur werkstraf aan Valerie D.

Daarnaast liet de rechter ook hun wagen en 9.000 euro verbeurd verklaren.

(AF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier