Pakistaanse mensensmokkelaar gearresteerd op snelwegparking Mannekensvere

Redactie KW

In de nacht van woensdag op donderdag is op de parking langs de E40 in Mannekensvere een Pakistaanse mensensmokkelaar opgepakt. Dat meldt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge. De verdachte probeerde zeven vluchtelingen te verstoppen op een vrachtwagen.


De politie kon de Pakistaan rond 3.30 uur inrekenen. Zijn kompaan slaagde erin om te ontkomen. Het duo had volgens het parket de bedoeling om de mensen onder andere op de assen van de vrachtwagen te verstoppen. Op die manier proberen ze de illegalen het Verenigd Koninkrijk binnen te smokkelen. Later op de nacht werden op de parking nog negentien vluchtelingen uit Iran aangetroffen. Onder hen bevond zich een kind van amper tien jaar oud.

Het parket laat weten dat de verschillende politiediensten ook regelmatig bestuurlijke acties uitvoeren. Bij een dergelijke controle werden dinsdag in Zeebrugge in totaal 30 illegalen onderschept. Het ging om vluchtelingen uit Irak, Soedan, Pakistan en Afghanistan. De controles spitsen zich vooral toe op koeltransporten.

De Pakistaanse verdachte zal op 28 oktober voor de raadkamer verschijnen. Dan zal beslist worden over zijn verdere aanhouding.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier