Overvallers slaan uitbater Texaco-tankstation in spoed

Redactie KW

Een Texaco-tankstation met shop werd vrijdagmorgen om 7.15 uur overvallen door drie gewapende mannen. Ze hadden echter niet op zoveel verzet van de uitbater gerekend en vluchtten weg zonder buit.

Even voor zeven uur waren Marnix Degrande (53) en Catherine Deruyck (53) in hun tankstation aangekomen. Ze zaten in de keuken te eten toen rond 7.15 uur plots drie gewapende mannen binnenstoven. “Twee seconden later stonden ze in de keuken. Eén ervan was zeker 1,95 meter groot. Ze waren in het zwart gekleed en hadden een bivakmuts op.” Marnix kon in de ogen van één van hen kijken, en zag donkere ogen en een bruine of gebruinde huid. “Ze riepen in het Frans dat ze geld wilden.”

Overal waren er bloedsporen

De mannen hadden een geweer bij. Marnix zag echter onmiddellijk dat het om een nepgeweer ging. Ze sloegen Marnix met de kolf van het geweer op zijn hoofd en knevelden hem met z’n tweeën. “De adrenaline gaf me een ongelofelijke kracht, en ik kon hen van me afzetten. Ik heb mijn tabouret genomen en ermee geslaan. Een bovenblad van een kast moest er ook aan geloven.” Frank, een uitbater van een café in de buurt kwam op dat moment de winkel binnen. “Frank stond perplex in de winkel, want hij hoorde Catherine tieren. De mannen vluchtten de winkel uit en lieten Frank gewoon staan. Overal waren er bloedsporen. De gangsters zijn hier amper drie minuten binnen geweest.”

Niet op zoveel tegenstand gerekend

De politie werd opgebeld en waren binnen de vijf minuten ter plaatse. “Marnix reed zelf naar het ziekenhuis. Zijn hoofdwonde moest met vijf hechtingen genaaid worden. Hij belde de kinderen Yasmine en Kenzie die ziek was op. Zij kwamen ook onmiddellijk naar hun ouders. Na een uur was Marnix alweer aan het werk om alles op te kuisen. Het tankstation en de shop werden door het voorval niet gesloten. In de buurt had niemand gezien wat er gaande was. Camerabeelden toonden aan dat de drie gangsters achter de carwash bij de zaak stonden te wachten, tot een klant in een bestelwagen stapte en wegreed. “Ze hadden wel niet op zo’n tegenstand gerekend en vluchtten te voet langs de Nieuwpoortstraat weg”, zegt Marnix, die vermoedt dat een auto hen daar stond op te wachten.

(EDB/NSK – foto EDB/LOO)

Overvallers slaan uitbater Texaco-tankstation in spoed


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier