Overvallers op Spar in Wervik blijven aangehouden

26/11/16 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:03

In een tijdspanne van 4 maanden vonden er 3 overvallen plaats in supermarkt Spar in Wervik. De daders die op 21 oktober toesloegen zijn opgepakt en blijven in de cel.

Overvallers op Spar in Wervik blijven aangehouden

S.G. (22) uit Wervik en de in Kinshasa geboren I.A. (27) uit Menen zitten in voorhechtenis in de gevangenis. Beiden werden enkele dagen na de feiten opgepakt en verschenen vrijdag voor de raadkamer in Ieper. Van I.A. is de aanhouding verlengd, zijn kompaan werd onder voorwaarden vrijgelaten. Het parket gaat evenwel in beroep tegen die vrijlating, waardoor hij toch in de cel blijft. De twee overvallers hebben niets te maken met de derde overval op de winkel die donderdagavond plaatsvond. Toen sloeg een Franssprekende man met een slagersmes toe en liep weg.

De eerste gewapende overval vond plaats op 10 augustus. Toen waren er drie daders van Afrikaanse origine. Eén klant kreeg daarbij een pistool tegen de borst. Ze gingen ervandoor met het geld uit de kassa, sigaretten en een gsm van een klant.

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!