Overvallers dringen woning binnen in Oostduinkerke

Redactie KW

In Oostduinkerke is een gezin met kinderen vrijdagavond het slachtoffer geworden van een home invasion, een inbraak waarbij geweld wordt gebruikt.

Drie mannen met een bivakmuts drongen rond 21.15 uur de villa in de Witte Burg binnen. Op dat moment was het gezin tv aan het kijken. De overvallers knevelden en sloegen de vader, een man van 46. Ook zijn zoon van 12 werd vastgebonden, maar hij werd niet geslagen. Een peuter van 3 jaar en een baby van 6 maanden werden met rust gelaten. De daders hebben dan het huis doorzocht, aan de bewoonster vroegen ze waar ze geld konden vinden. Ze gingen er vandoor met geld en juwelen. De buit is eerder gering. Pas daarna hebben ze de politie kunnen verwittigen. Van de daders, die Frans spraken, is op dit moment geen spoor.

Het slachtoffer is eigenaar van een tabakshop, vorige maand nog werd een van zijn chauffeurs overvallen in Menen. De daders probeerden de vrachtwagen met tabak te stelen, maar dat lukte niet. In 2006 werd de eigenaar al eens beschoten bij een mislukte carjacking in de buurt van Sun Parks in Oostduinkerke. Ook bij de vorige twee incidenten zijn de daders nooit gevonden. Het parket onderzoekt nu of er een verband is.

(GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier