Overvallers cannabisboer Patrick Lagrou gaan vrijuit

Redactie KW

De twee overvallers die in maart 2009 Patrick Lagrou, de cannabisboer uit Zandvoorde, zouden hebben overvallen, zijn ook in beroep vrijgesproken. Het hof van beroep in Gent sprak hen vrij wegens gebrek aan bewijzen.

Op 15 maart 2009 was Patrick Lagrou het slachtoffer van een zware diefstal met geweld. Verscheidene mannen waren ‘s nachts de slaapkamer van hem en zijn vrouw binnengedrongen. Er vielen schoten en zijn twee honden beten minstens een overvaller. Een hond kreeg ook een kogel in het lijf, maar overleefde. In totaal zouden de daders zo’n 70.000 euro hebben buitgemaakt.

Lagrou volgde het duo nog met zijn bestelwagen tot hij opnieuw werd beschoten. Een van de vluchtwagens reed zich klem en de overige vluchtten met een tweede wagen. Lagrou speurde de andere overvallers nog op met zijn tractor, maar zonder resultaat. In de tweede vluchtauto, die later in Brussel werd teruggevonden, werden wel een bloedveeg en een vingerafdruk teruggevonden van twee verdachten uit Sint-Jans-Molenbeek, maar die ontkenden.

Geen 70.000 euro

Een van de verdachten verklaarde zijn vingerafdrukken omdat hij naar eigen zeggen de wagen illegaal had doorverkocht. In eerste aanleg werden ze vrijgesproken en ook het hof van beroep sprak hen nu vrij op basis van twijfel. Dat geen van beide een hondenbeet had, speelde mee in de argumentatie van het hof. Door de vrijspraak krijgt Lagrou ook zijn 70.000 euro niet terug.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier