Overvaller Heulse apotheek nog steeds spoorloos ondanks speurtocht met helikopter

© LO
Redactie KW

Dinsdagavond even voor sluitingstijd werd apotheek Christine Dejaegher in de Steenstraat in Heule overvallen. Een man bedreigde de uitbaatster met een wapen. De dappere apothekeres liep de dader wel nog achterna, zonder succes. Een grootschalige zoekactie leverde voorlopig nog niets op.

De lichten van apotheek Christine Dejaegher waren dinsdagavond rond 19 uur al gedoofd, want ze stond net op het punt haar zaak te sluiten. Omdat ze nog iemand zag binnenkomen, besloot Christine die persoon alsnog te helpen. Een mooie geste, maar wel een met kwalijke gevolgen.

Plotseling stond ze oog in oog met een struise, gemaskerde man. De apothekeres wou aanvankelijk niet toegeven, maar kon niet verhinderen dat de dader wat briefjes uit de kassa meegraaide. Naar verluidt liet de man de biljetten van 5 en 10 euro liggen en nam hij enkel wat andere briefjes, een beperkte buit, mee. Daarna vluchtte hij weg.

Twee getuigen die de vluchtende dader opmerkten, zetten meteen de achtervolging in. “Ik zag Christine iemand achterna zitten, terwijl ze riep dat het om een overval ging. We twijfelden niet en volgden hem doorheen de Steenstraat in de richting van de R8 buitenring. Toen de dader aan een smal straatje links afsloeg, zijn we hem kwijtgeraakt.”, vertelt één van hen.

Speurhonden en helikopter

Verschillende politiepatrouilles snelden ter plaatse en hielden een klopjacht naar de dader. Op Facebook getuigden omwonenden dat de politie met speurhonden bij hen in de tuin op zoek was naar de dader. De politiehelikopter die aan het patrouilleren was in het kader van de grenscontroles vloog meteen richting Heule om bijstand te leveren, maar zonder resultaat.

Woensdagochtend maakte het parket van Kortrijk bekend dat de dader nog steeds spoorloos is. “De federale gerechtelijke politie zet het onderzoek nu verder”, klinkt het. Apothekeres Christine bleef ongedeerd, maar was wel ferm onder de indruk van de feiten. Woensdag hield ze haar apotheek gewoon weer open.

(NDZ/NVH/ Foto LOO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier