Overval op nachtwinkel in Rekkem: nieuwe feiten

Op de foto met de kassa zien we de Amrullah A. (21) die op het ogenblik van de overval achter de kassa stond. © foto NDZ
Redactie KW

De overval op de nachtwinkel vrijdagavond vond niet in Menen, maar wel in deelgemeente Rekkem plaats.

Vrijdagavond omstreeks halfacht drongen drie gemaskerde en gewapende overvallers de tabakswinkel “Tabalux” aan de Dronckaertstraat in Rekkem binnen. Amrullah A. (21) stond op dat ogenblik achter de kassa en moest onder bedreiging van een vuurwapen en een bijl op de grond gaan liggen. Zijn collega Ali Z. (31) was op dat moment in de achterkeuken bezig en kwam op het geroep af. Ook hij moest onder bedreiging van een vuurwapen en een bijl op de grond gaan liggen. Ondertussen gristen de daders een geldsom, sigaretten en de recorder van de camerabewaking mee, waarna ze de vlucht namen in de richting van de Franse grens, die op slechts 100 meter van de zaak ligt. Op het ogenblik van de overval waren er geen klanten in de zaak.

Niemand raakte gewond, maar beide uitbaters van de zaak zijn fel onder de indruk van de overval. Het is niet de eerste keer dat de zaak het slachtoffer is van overvallers. Zo werd de winkel afgelopen zomer op klaarlichte dag al overvallen door meerdere gemaskerde daders. Toen werd voor meer dan 4000 euro aan sigaretten en een geldsom buitgemaakt.

(NDZ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier