Ouders uit Jabbeke vrijgesproken voor dubbele schedelbreuk bij baby

28/06/16 om 14:28 - Bijgewerkt om 14:28

Hun dochtertje liep een dubbele schedelbreuk op, maar volgens de rechter is het niet bewezen dat die verwondingen door de onvoorzichtigheid van de ouders werden veroorzaakt.

Ouders uit Jabbeke vrijgesproken voor dubbele schedelbreuk bij baby

© Getty Images/iStockphoto

In de nacht van 12 op 13 april 2013 kregen Jan V. (34) en Natascha K. (36) in hun woning in Jabbeke een zoveelste hoogoplopende ruzie. V. nam in dronken toestand hun toen drie maanden oude dochtertje mee naar bed. Volgens het parket moet de man in zijn slaap over het kind gerold zijn. Bij het slachtoffer werd een dubbele schedelbreuk vastgesteld, maar ze hield er geen blijvende letsels aan over.

De verdediging vroeg de vrijspraak en voerde aan dat de wetsdokter de oorzaak voor de breuken niet kende. "Meerdere breuken kunnen onmogelijk veroorzaakt zijn door er in een zacht bed over te rollen. De schaafwonden op de neus wijzen in de richting van een val", aldus de advocaat van V. Mogelijk waren de verwondingen eerder op de avond al ontstaan. Natascha K. stond ook terecht omdat ze onvoorzichtig was door de baby op die manier bij haar dronken man te laten slapen. De vrouw liet verstek gaan voor het proces.

De rechter oordeelde dat het rollen over de baby slechts een vermoeden is. Daarom is het volgens de rechter niet voldoende bewezen dat de onvoorzichtigheid van de ouders de verwondingen bij het kind heeft veroorzaakt.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!