Ouders gedagvaard in zaak van roofmoord in Ardooie, gepleegd door minderjarige zoon

27/09/16 om 15:49 - Bijgewerkt om 15:47

De ouders van Gillian Vandamme (20) zijn als burgerrechtelijk aansprakelijk gedagvaard op het proces over de roofmoord op Maurisette Poiré (83). De Roeselarenaar bracht de vrouw in januari 2013 in Ardooie met messteken om het leven. De zaak wordt door de dagvaarding van de ouders ingeleid op 6 oktober.

Ouders gedagvaard in zaak van roofmoord in Ardooie, gepleegd door minderjarige zoon

Op 7 januari 2013 probeerde de toen 17-jarige Gillian Vandamme in te breken in de woning van de vrouw uit Ardooie. Hij had naar eigen zeggen enkel de bedoeling om geld en haar auto te stelen. Het slachtoffer werd verkracht, in brand gestoken en met 34 messteken om het leven gebracht. Daarna ging Vandamme aan de haal met de Range Rover van het slachtoffer. Twee dagen later kon hij ingerekend worden. De jeugdrechter besliste begin 2014 om hem uit handen te geven.

Omdat Vandamme op het moment van de feiten nog minderjarig was, zijn de ouders in principe burgerrechtelijk aansprakelijk. Wellicht zullen de schadevergoedingen in de praktijk door hun verzekeraar betaald worden. Op 6 oktober om 14 uur wordt de zaak enkel op dit punt opnieuw ingeleid, waardoor het proces geen vertraging zou oplopen.

Het eigenlijke proces is immers al op 1 september ingeleid voor de Brugse correctionele rechtbank. De pleidooien zijn voorzien op vrijdag 25 november. Dan zullen normaal gezien dus ook de advocaten van de ouders en van hun verzekeraar aan het woord komen.

(Belga - Foto a-JPT)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!