Ouders gaven dochter slaappillen en probeerden daarna het huis in brand te steken

Redactie KW

Andy D.B. (38) en Cindy M. (38) moeten zich dinsdag voor de correctionele rechtbank van Kortrijk verantwoorden voor een moordpoging op hun minderjarige dochter.

In april 2014 dienden ze haar slaappillen toe. Ze wilden uit het leven stappen en hun dochter meenemen.

Cindy was pijnpatiënte ten gevolge van een rugletsel, het koppel verkeerde in financiële moeilijkheden en er waren familiale ruzies. “Een zeer zwak motief, want er zijn talloze voorbeelden van gezinnen in die situatie”, meent openbare aanklager Tom Janssens. “Een psychiater heeft geoordeeld dat geen van beide in staat van krankzinnigheid verkeerde. Ze hebben hun daad maandenlang voorbereid, pillen opgespaard, … Dit is beredeneerd tot het einde.”

Op 9 april omstreeks 3 uur kon de minderjarige dochter de buren alarmeren. Ze werd wakker in een huis vol rook. De ouders werden in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht en staan terecht voor moordpoging op hun dochter. Het Openbaar Ministerie vordert voor beide ouders een effectieve celstraf van vijf jaar. “We geven nog een kans. Een kans die jullie jullie dochter niet hebben willen geven”, aldus Janssens.

De verdediging pleit dinsdag nog voor beide beklaagden.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier