Opschudding en grote reddingsoperatie voor gedumpte fiets

Redactie KW

Even paniek en opschudding aan Budabeach in Kortrijk zondagnamiddag. Wandelaars op de Leieboorden meldden immers rond kwart over vier dat ze aan de Groeningebrug iemand met de fiets in het water hadden zien rijden.

De brandweer van de zone Fluvia rukte meteen met drie duikteams, een hoogtewerker, een autopomp en een ambulance uit. Ook de politie snelde ter plaatse. Duikers sprongen het water in op zoek naar de jongeman en zijn fiets maar vonden enkel de fiets.

Na verloop van tijd werd duidelijk dat er wellicht een flauwe grappenmaker, een fietsendief of een vandaal aan het werk was geweest die gewoon de fiets in het water had gedumpt. Toen ook enkele andere getuigen meldden dat ze iemand hadden zien wegrennen en er niets in het water werd gevonden, werd de zoekactie afgeblazen. Die lokte wel tientallen kijklustigen.

Opschudding en grote reddingsoperatie voor gedumpte fiets

Als de jongeman die de fiets in het water dumpte gevonden wordt, riskeert hij te moeten opdraaien voor het kostenplaatje van de reddingsactie, die ruim twintig manschappen mobiliseerde.

(LSi)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier