Opschorting voor uitbater discotheek the Oh! in Oostende

Redactie KW

De Brugse correctionele rechtbank heeft de uitbater van de Oostendse discotheek the Oh! opschorting van straf verleend.

Pedro D.S. stond terecht omdat hij een oogje dichtkneep voor dealers. Het OM had om een beroepsverbod gevraagd, maar daar ging de rechtbank niet op in.

In de nacht van zaterdag 26 op zondag 27 april 2014 werd Bjarn Dewulf, een 16-jarige jongen uit Waregem plots onwel in de Oostendse discotheek. Uit de autopsie bleek dat hij bezweken was aan een overdosis xtc. Drie beklaagden kregen voor hun aandeel celstraffen tot 40 maanden, waarvan de helft met uitstel.

“Alles aan gedaan om drugs tegen te houden”

De uitbater van de discotheek was in die zaak niet betrokken. Toch moest de man voor de Brugse correctionele rechtbank verschijnen in een ander dossier. Hij wordt er immers van verdacht dat hij in 2012 in zijn zaak, die toen nog in Gistel gevestigd was, een oogje dichtkneep voor drugsdealers. Het openbaar ministerie vroeg om Pedro D.S. een beroepsverbod op te leggen.

Volgens de verdediging waren de feiten helemaal niet bewezen. “Toon mij aan waar mijn cliënt de verkoop van drugs heeft gefaciliteerd. Hij heeft er net alles aan gedaan om dat tegen te houden”, pleitte zijn raadsman Walter Van Steenbrugge. De verdediging merkte bovendien op dat the Oh! afgelopen zomer al administratief gesloten was door de Oostendse burgemeester.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier