Opschorting van straf voor verkoopster die voor 60.000 euro stal bij AVA papierwaren

11/10/16 om 12:02 - Bijgewerkt om 12:01

De vrouw slaagde erin de badge van haar werkgever te kopiëren en zo valse 'retours' op te maken.

Opschorting van straf voor verkoopster die voor 60.000 euro stal bij AVA papierwaren

Een 26-jarige verkoopster heeft in de Brugse rechtbank opschorting van straf gekregen nadat ze in anderhalf jaar tijd 60.000 euro stal bij AVA papierwaren in Oostende.

J.B. werd op staande voet ontslagen en werd dinsdagochtend veroordeeld. Ze moet wel enkele strikte voorwaarden naleven.

De 26-jarige vrouw uit Oostende was tussen december 2014 en april 2016 aan de slag als verkoopster bij AVA papierwaren. Op anderhalf jaar tijd kon ze zo 60.000 euro achterhouden. De zaak kwam pas aan het licht toen de verantwoordelijken bij AVA een fameuze daling in de omzet opmerkten.

Volgens de advocaat van de beklaagde gaf J.B. (26) de diefstal meteen toe. "Ze is koopziek en liet zich daarom verleiden om over te gaan tot de diefstal", klonk het. Met het geld kocht de vrouw heel wat nieuwe spullen. Bij een huiszoeking vonden de speurders enkele televisietoestellen, splinternieuwe fitnesstoestellen, potten en pannen van Piet Huysentruyt, juwelen en ga zo maar door.

Opvallend: ze kocht ook heel wat decoratiemateriaal bij AVA, het bedrijf waar ze het geld stal. Van de 60.000 euro blijft er niks meer over. De vrouw zelf betuigde haar spijt en stelde dat ze in behandeling is bij een psycholoog. Ze is op dit moment ook terug aan de slag als poetsvrouw. Daarnaast verklaarde ze dat ze reeds is gestart met de afbetaling van de gestolen 60.000 euro, hetzij met slechts 250 euro per maand. De rechter hield rekening met de omstandigheden en verleende dus de opschorting van straf. Weliswaar onder bepaalde strenge voorwaarden. Zo moet ze zich laten behandelen voor haar koopverslaving én moet ze verplicht een afbetalingsplan volgen om haar openstaande schulden af te lossen. Er werd rekening gehouden met het blanco strafblad van de vrouw.

(MM)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!