Opschorting van straf voor na dodelijk ongeval ontdekte diefstal

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 29-jarige man uit Gistel heeft van de Brugse correctionele rechtbank opschorting van straf gekregen voor een diefstal bij zijn ex-werkgever. De feiten werden ontdekt nadat M.T. diezelfde avond een dodelijk ongeval veroorzaakte in Ichtegem.

Donderdag 4 augustus 2016 omstreeks 23.50 uur reden een motor en een personenwagen langs de N33 in de richting van Oostende. De motorrijder werd langs achter aangereden door de auto. Voor het 49-jarige slachtoffer uit Asse kon geen hulp meer baten. Uit de eerste vaststellingen bleek dat er sprake was van overdreven snelheid. Bovendien legde de bestuurder een positieve ademtest af en liep hij eerder al een veroordeling op voor een ongeval onder invloed van alcohol. Op 16 oktober verschijnt hij voor de politierechter voor het dodelijk ongeval.

In de koffer van zijn wagen ontdekte de politie na het ongeval een laspost, een slijpschijf en een gasfles. Die spullen werden diezelfde avond door M.T. gestolen bij zijn ex-werkgever in Torhout. De verdediging pleitte dat de beklaagde op dat moment een vat vol frustratie was. “Hij was in die periode serieus verkeerd bezig, maar heeft zich na zijn voorhechtenis helemaal herpakt”, aldus meester Emmanuel Ryckbost. De Gistelnaar laat zich psychologisch begeleiden en heeft opnieuw werk gevonden. De schadevergoeding voor de burgerlijke partij heeft hij al grotendeels betaald.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier