Opnieuw vier jaar cel voor woeste chauffeur die in Klerken vrouw probeerde dood te rijden

Redactie KW

Een 36-jarige man uit Westouter is veroordeeld tot vier jaar cel nadat hij in de zomer van 2016 een vrouw probeerde dood te rijden door haar met zijn wagen tegen de kerk van Klerken te duwen.

Het hof van beroep bevestigt daarmee de straf die Björn C. eerder al kreeg van de rechter in Veurne.

De feiten dateren van 8 juli vorig jaar. Een gezin met drie kinderen merkte toen hoe de beklaagde hen aan een rotvaart voorbij scheurde aan de Sint-Laurentiuskerk in Klerken. De vader van het gezin deed teken naar de chauffeur, waarop die bruusk remde en uitstapte. Björn C. verkocht de vader een klap, stapte weer in zijn auto en reed in volle vaart in de richting van de moeder. De vrouw raakte ei zo na geplet tussen de auto en de kerk, maar kon net op tijd op de motorkap van de auto springen. Na de feiten liet de beklaagde zijn auto, die zwaar beschadigd raakte, achter en wandelde hij 27 kilometer naar huis in Westouter.

Daar kon de politie hem drie dagen na de feiten oppakken, maar ook toen gedroeg C. zich weerspannig. Begin dit jaar werd Björn C. veroordeeld wegens poging doodslag op de vrouw, slagen en verwondingen aan haar man en het gebruik van zijn auto als een wapen. C. tekende echter beroep aan tegen het vonnis en verscheen voor het Gentse hof van beroep. “Ik heb mij mispakt aan mijn oude auto”, wierp hij op als excuus. “Ik heb die vrouw alleen wat schrik willen aanjagen. Ik wilde remmen, maar de remmen werkten niet goed. Ik besef dat ik verkeerd was en wil mijn rol in de samenleving weer opnemen”, zei hij.

Björn C. vroeg om een mildere straf maar het hof van beroep bevestigde de vier jaar cel die hij eerder kreeg. Meer zelfs, mocht het de kans gehad hebben, het hof zou hem nog strenger gestraft hebben, zo zei voorzitter Eric Van der Sype. “U hebt geluk dat het openbaar ministerie geen beroep aantekende tegen uw straf. Anders hadden wij u nog zwaarder kunnen straffen en geloof ons: we zouden dat gedaan hebben“, beet hij de beklaagde toe.

Naast de vier jaar celstraf draait de beklaagde nu ook op voor bijna 10.000 euro aan schadevergoedingen aan de burgerlijke partijen en ruim 3.600 euro gerechtskosten.

(LK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier