Opnieuw verdachte mails in politiezone Ieper.

Redactie KW

Diverse mensen deden recent melding van verdachte mails die ze binnenkregen. Daarin worden ze aangemaand om een openstaande boete te betalen.

De politiezone van Arro Ieper wordt geteisterd door cybercriminelen die mails versturen met betalingsaanmaningen. De politie benadrukt dat het hier gaat om valse mails. Ze waarschuwen iedereen om zeker niet in te gaan om dergelijke betalingsaanmaningen. Men benadrukt bij de politie dat zij of het parket nooit een mail sturen om een betaling uit te voeren of gebruik te maken van een online betalingssysteem. De enige bedoeling van de cybercriminelen is geld bemachtigen van goedgelovige mensen. Er werden ook meldingen gemaakt van aanmaningen om te betalen aan een Haags incassobureau. Hier zit een bijlage bij en zodra deze wordt aangeklikt worden alle bestanden op uw pc vergrendeld en vraagt men losgeld.

Daarom vraagt de politie uitdrukkelijk om nooit betalingen uit te voeren afkomstig van dergelijke mails. Er mag steeds melding gemaakt worden bij uw politiezone zodat de bevoegde diensten verder onderzoek kunnen doen naar de verspreiders van de spammails. (WVHG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier