Opnieuw inbraak bij Kadettenkorps in Oostende

Afdelingscommandant Frederick Vandevyver in de bunker waaruit materiaal werd gestolen. © DJ
Redactie KW

De basis van het Koninklijke Marine Kadettenkorps heeft opnieuw inbrekers over de vloer gekregen.

Nadat vorig jaar al een zodiac werd gestolen, gingen dieven nu onder andere aan de haal met een transformator van een opleidingsschip.

Het Koninklijke Marine Kadettenkorps is een maritieme jeugdbeweging voor jongeren tussen 12 en 18 jaar en is actief in Oostendse sinds 1980. De vereniging, met het bunkercomplex op Batterij Hundius als basis, kreeg het afgelopen jaar echter meermaals vandalen en inbrekers over de vloer. Zo werd een zodiac op het terrein gestolen, en moest het Kadettenkorps al twaalf meldingen doen bij de scheepvaartpolitie van vandalisme.

Smullen van de kaas

Afgelopen donderdagnacht was er opnieuw ongewenst bezoek. Dieven maakten de omheining stuk en braken de garage open op zoek naar materiaal om hun rooftocht voort te zetten. “Deze keer was inbreken in een van de oude Duitse bunkers, waarin de activiteiten van de Marinekadetten plaatsvinden, het doel”, zucht afdelingscommandant Frederick Vandevyver. “Om dit te bereiken deinsden ze voor niets terug. Ze bewerkten de bunker met een hamer en beschadigden zo de oude observatietoren. Uiteindelijk konden ze zich een weg banen tot in de bunkers, om ook aan de binnenzijde van dit monument ravage aan te richten.”

De dieven gingen uiteindelijk aan de haal met wat geld en een transformator, bedoeld voor het opleidingsschip van de jongeren. Ook een paar blikken kaas, restanten uit militaire overlevingspakketjes, werden meegenomen en nadien leeg achtergelaten in het beschermd natuurgebied achterin de site.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier