Opnieuw hooligans van Club Brugge opgepakt, zoon Vital Borkelmans blijft in de cel

Redactie KW

In het onderzoek naar hooliganisme bij Club Brugge zijn maandag en vorige week opnieuw tien verdachten opgepakt. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge dinsdag. Geen enkele hooligan werd aangehouden door de onderzoeksrechter.

Op 26 november 2015 trok een groep van ruim 30 Brugse risicosupporters naar de Eiermarkt in het centrum van Brugge. Daar gingen ze ongeveer een uur na de wedstrijd een vijftal Italiaanse voetbalfans te lijf. Hierbij liep een bezoekende supporter ernstige verwondingen op. Het gaat om de Italiaanse politieman Antonio T. die als supporter was meegereisd naar Brugge. De bewuste Europa League-wedstrijd tussen Club Brugge en Napoli had die avond door de terreurdreiging trouwens plaatsgevonden achter gesloten deuren.

Vorige week werden zes verdachten voor de onderzoeksrechter geleid. Maandag kwamen door nog eens vier verdachten bij. Zeven onder hen kregen van de onderzoeksrechter voorwaarden opgelegd. Dinsdag verscheen trouwens nog een andere verdachte voor de Brugse raadkamer om zijn voorwaarden te laten versoepelen.

In het dossier konden in totaal al 22 verdachten geïdentificeerd worden. Een verdachte, Jelle Borkelmans, de zoon van assistent-bondscoach Vital Borkelmans, zit nog in de cel voor zijn aandeel in de zaak.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier