Opnieuw drie inbraken bij kapsalons in Oostende

Redactie KW

Inbrekers hebben woensdagnacht opnieuw toegeslagen in drie kapsalons. Het is al de achtste inbraak of poging daartoe in een kapperszaak in twee weken tijd. Voor de politie en de uitbaters is de plaag een raadsel. “Hier valt niets te zoeken”, klinkt het.

Een spaarpot met wat fooi. Dat was de buit waarmee inbrekers woensdagnacht aan de haal gingen bij Haaratelier Aura in de Christinastraat. De dieven hadden de voordeur opengebroken met een koevoet om de zaak binnen te dringen. “De toonbank was overhoop gehaald, maar meer dan wat kleingeld vonden ze niet. De producten lieten ze links liggen”, zegt kapster Brenda David.

Rond 4 uur sloegen de vermoedelijk zelfde daders ook toe bij Haarstudio Alain Fremineur, wat verder om de hoek in de Jozef II-straat. Alain en zijn vrouw Charlotte Pit wonen boven het kapsalon en werden tijdig gewekt door het lawaai beneden. “Ik hoorde vanuit ons bed plots een opvallend geluid. Aanvankelijk dacht ik dat het de kat was, of lawaai bij de buren. Maar toen het kabaal bleef aanhouden, heb ik via het venster naar buiten gekeken. Ik zag twee mannen met een koevoet die aan het inbreken waren. Ze waren bijna binnengedrongen. Toen ik begon te roepen zijn ze gevlucht richting Leopoldpark”, zeggen Charlotte Pit en Alain Fremineur.

Plaag aan de hele kust

De politie kwam meteen ter plaatse, kamde het park volledig uit, maar de daders waren gaan lopen. Intussen werd duidelijk dat er diezelfde nacht nog een derde inbraak was, in een kapsalon in de Koningsstraat. De teller van de (pogingen tot) inbraken in kapperszaken stond daarmee op acht feiten in twee weken tijd. Vorige week werd al ingebroken in een kapsalon in De Klaprozenlaan, in de Nijverheidstraat en in de Torhoutsesteenweg. Een week daarvoor sloegen de inbrekers toe in de Torhoutsesteenweg en de Amsterdamstraat. “Het is een raadsel wat de inbrekers in de kapsalons zoeken, want veel is daar niet te stelen. We zijn een onderzoek gestart en bekijken de link tussen de inbraken. Blijkbaar is het een fenomeen dat zich aan de ganse kust voordoet”, reageert korpschef Philip Caestecker.

(DJ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier