Opnieuw deskundige gehoord in zaak tegen ‘horrornanny’

Redactie KW

In de zaak tegen een 34-jarige Amerikaanse nanny heeft een deskundige aangesteld door de burgerlijke partijen een getuigenis afgelegd. Aubrey A. zou opzettelijk de polsen gebroken hebben van een tweeling uit Knokke. Op de volgende zitting komt ook nog een tegenexpert van de verdediging aan het woord.

De Amerikaanse zorgde in de zomer van 2011 voor de tweeling van een koppel Luxemburgers. Tijdens hun vakantie in Knokke belandden de twee baby’s met gebroken polsen in het ziekenhuis. Hun nanny vertrok bijna gelijktijdig terug naar de Verenigde Staten. Uiteindelijk werd ze in 2013 door de Brugse correctionele rechtbank bij verstek tot vier jaar effectieve celstraf veroordeeld. Ook in de Amerikaanse staat Utah zou ze gelijkaardige feiten gepleegd hebben.

Aubrey A. ging akkoord met haar uitlevering aan België en zit daarom sinds begin juli in de gevangenis van Brugge. Ze tekende verzet aan tegen haar veroordeling, waardoor de zaak opnieuw behandeld moet worden. Op een vorige zitting werd al een deskundige als getuige gehoord. “Wij stellen ons vooral de vraag of het bottenonderzoek in het begin goed is gebeurd”, aldus meester Yen Buytaert, raadsman van de beklaagde. De deskundige maakte enkel gebruik van röntgenfoto’s. “Om de densiteit van de botten te onderzoeken zijn echter geen andere middelen aangewend.”

Op de zitting van 17 november zal een tegenexpert van de verdediging aan het woord komen. Mogelijk wordt de zaak dan ook al gepleit.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier