Opnieuw boete voor verkoop namaak accessoires in winkel in Kortrijk

Redactie KW

Voor de tweede keer in iets meer dan één jaar tijd liep de uitbaatster van een winkeltje in de Korte Steenstraat in Kortrijk voor de rechter een boete op voor de verkoop van namaak gsm-accessoires en -hoesjes.

In mei vorig jaar liep Samira A. nog een boete van 7.200 euro op voor de verkoop van namaakspullen. Bij een controle van de economische inspectie op 13 mei 2015 konden immers honderden nepartikelen van Apple, Louis Vuitton, Christian Dior, Chanel of Michael Kors gevonden en in beslag genomen worden. Modehuizen Louis Vuitton en Christian Dior kregen een schadevergoeding van 4.420 euro toegekend. Maar op 24 juni vorig jaar was het opnieuw prijs. Een nieuwe controle leverde opnieuw enkele namaakhoesjes op.

“Restanten die bij de vorige controle vergeten waren”, verdedigde Samira A. zich. De rechter stelde zich dit keer wat milder op en veroordeelde haar tot een boete van 3.000 euro. Modehuis Louis Vuitton kreeg dit keer een schadevergoeding van 150 euro. De winkel in de Korte Steenstraat is ondertussen dicht.

(LS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier