Opnieuw Albanees aangehouden voor mensensmokkel in Veurne

Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een Albanese man met een maand verlengd op verdenking van mensensmokkel. Dat bevestigt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge. Het gaat om een familielid van de bende die werd opgerold bij de smokkel van 13 transmigranten in Veurne.

De federale gerechtelijke politie voerde in de nacht van zondag 18 op maandag 19 februari een observatie uit op de parking langs de E40 in Jabbeke. Ze stelden vast dat mensen met twee voertuigen naar de snelwegparking werden gebracht. De politie besloot de voertuigen en een vrachtwagen te volgen. In de regio Veurne werden uiteindelijk 13 transmigranten op een vrachtwagen verstopt, waarna vier vermeende mensensmokkelaars werden ingerekend.

Een 32-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur, twee Albanese mannen en een Albanese vrouw werden allemaal aangehouden door de onderzoeksrechter. De verdachten maken deel uit van een bende die Albanese vluchtelingen het Verenigd Koninkrijk probeert binnen te loodsen. De smokkelaars opereerden vanuit het vroegere Formule 1-hotel in Gent. Dat hotel staat al enkele jaren bekend als een uitvalsbasis voor mensensmokkelaars.

Tijdens het onderzoek naar de bende kwam een familielid van één van de aangehouden Albanezen in het vizier. Begin maart belandde ook hij in de cel voor zijn aandeel in de zaak. Enkele dagen geleden werd ook een ander familielid van de Albanezen aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De raadkamer besliste vrijdagochtend dat K.S. minstens een maand langer in de cel moet blijven.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier