Opnieuw 40 maanden cel voor hardleerse dief uit Oostende

"Hij heeft ondertussen een abonnement op de gevangenis van Brugge", klonk het. © a-BELGA
Redactie KW

Een 51-jarige Oostendenaar is donderdag door de Brugse strafrechter tot 40 maanden effectieve celstraf veroordeeld voor een reeks diefstallen. In een gelijkaardig dossier kreeg Pascal M. recentelijk ook al drie jaar cel. De dakloze man wordt bovendien nog steeds verdacht van een heleboel brandstichtingen in Oostende.

Op camerabeelden was te zien hoe Pascal M. en Mike C. op 16 augustus twee dozen kledij stalen uit een garage. De bewuste garagebox aan het Mijnplein werd korte tijd later in brand gestoken. Pascal M. zat een hele tijd in voorhechtenis op verdenking van brandstichtingen onder het Mijnplein en in de oude Vercamerschool. Na zijn vrijlating pleegde hij opnieuw enkele diefstallen in een wassalon.

Het openbaar ministerie hekelde vooral het uitgebreide strafblad van de beklaagden. Zo werd M. eind januari nog tot drie jaar effectieve celstraf veroordeeld voor diefstallen uit garageboxen en op bouwwerven. “Hij heeft ondertussen een abonnement op de gevangenis van Brugge”, klonk het. Mike C. liep eerder al 16 veroordelingen op.

Alle zonden van Oostende

De advocaat van M. hekelde de manier waarop zijn cliënt wordt aangepakt door het parket. “Alle zonden van Oostende komen op zijn nek terecht. Er zijn vast honderd daklozen in Oostende, maar hij krijgt altijd de schuld”, aldus meester Stijn Leliaert.

De verdediging merkte op dat er van de eigenlijke diefstallen in het wassalon geen camerabeelden waren. Mike C. hield tevergeefs vol dat hij door M. enkel was ingeschakeld om enkele dozen te dragen. Voor zijn aandeel in de zaak werd hij veroordeeld tot een jaar effectieve gevangenisstraf.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier