Opnieuw 3 mensensmokkelaars gearresteerd op E40-parking in Mannekensvere

Redactie KW

De arrestaties brengen het totaal van gearresteerde mensensmokkelaars op en rond de West-Vlaamse parking van de E40 op 29 voor het jaar 2014.


Tijdens een gecoördineerde actie mensensmokkel op de parking van Mannekensvere zijn in de nacht van maandag op dinsdag drie mensensmokkelaars gearresteerd. Het betreft een Irakees, een Egyptenaar en een smokkelaar met Franse nationaliteit.

De politiediensten kwamen tussen toen zij vluchtelingen op vrachtwagens probeerden te stoppen. Twee van hen konden onmiddellijk worden ingerekend, een derde kon worden gearresteerd na een zoekactie met de speurhond. In totaal konden vier vluchtelingen worden weerhouden, van Afghaanse, Syrische en Pakistaanse origine. Een aantal vluchtelingen kon ontkomen via de velden.

De drie smokkelaars worden voorgeleid voor de onderzoeksrechter met het oog op hun aanhouding.

29 smokkelaars opgepakt

Deze arrestaties brengen het totaal van gearresteerde mensensmokkelaars op en rond de West-Vlaamse parking van de E40 op 29 voor het jaar 2014. In 2014 werden in totaal 14 vonnissen en arresten uitgesproken in de materie van de mensensmokkel en hierbij werden 28 personen veroordeeld tot effectieve celstraffen die varieerden van 1 tot en met 8 jaar.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier