Oplichters aan het werk in de Vuurtorenwijk in Oostende

De vriendelijke, Engelstalige man, zou bij Nikolaas een vierkante meter gratis 'onderhouden'. "Gelukkig lees ik de kranten en wist ik dat het om een oplichter ging", zegt Nikolaas. © JRO
Redactie KW

In de Vuurtorenwijk in Oostende zouden oplichters aan het werk zijn. Nikolaas Vanhoucke werd er aangesproken door een man tussen 30 en 35 jaar.

“De man wist me te vertellen dat hij een klus aan het doen was voor de Stad Oostende”, vertelt Nikolaas (41). “Op dat moment was ik net bezig met het onderhoud van mijn eigen oprit in de Ravelingenstraat. De man sprak vloeiend Engels. Meteen herinnerde ik mij de verhalen die ik onlangs in de krant las over Engelse aannemers die agressief klanten zoeken om paden en daken te herstellen. Dat hij voor de Stad Oostende werkte was al een leugen, dat wist ik wel zeker”, klinkt het.

“Ondertussen was hij ook al bij de buren geweest en daar had hij zelfs al zijn materiaal uitgehaald om een demonstratie te geven. De man vertelde me dat dat hij goedkoop mijn oprit wou onderhouden zodat ik dat zelf niet meer zou moeten doen. Hij zou een vierkante meter gratis doen zodat ik duidelijk het resultaat zag. Naar alle waarschijnlijkheid zouden ze nadien woekerprijzen vragen om de rest van de oprit te doen. Dat was ook zo in de eerdere nieuwsberichten. Bij sommige gevallen werd zelfs vooraf geld gevraagd en kozen de ‘aannemers’ het hazenpad zonder ook maar iets te doen. Ik zei hem meteen dat ik eigenlijk geen interesse had. Toch bleef hij gewoon doordoen, ondanks dat ik hem vroeg om daarmee te stoppen. Daarop bood hij aan om meerdere vierkante meters te demonstreren. Nadat ik erop hamerde dat hij ermee moest ophouden, droop hij af. Iemand die minder mondig is, zou zich zeker door hem laten ompraten en dan begint de miserie. Een verwittigd man is er twee waard.”

De man is zo’n 1,75 meter groot en spreekt Engels. Hij zou tussen de 30 en de 35 jaar zijn en heeft een normale lichaamsbouw. De man komt erg sympathiek over, maar is dat in de verste verte niet.

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier