Oplichter verkoopt wenskaarten Het Vlaamse Kruis in Vlamertinge

Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Maandagnamiddag is een vrouw uit Vlamertinge het slachtoffer geworden van een oplichter die wenskaarten verkocht in naam van Het Vlaamse Kruis.

“Deze namiddag werden wij gecontacteerd door een vrouw uit Vlamertinge die wenskaarten van Het Vlaamse Kruis gekocht had”, zegt Steve Meseure, waarnemend voorzitter van Het Vlaamse Kruis vzw, afdeling Ieper. “Ze had een pakket van tien kaarten gekocht, maar deed haar beklag dat er maar twee kaarten in zaten. Ik heb dan een navraag gedaan, onder ander bij Het Vlaamse Kruis nationaal, en daaruit bleek dat er helemaal geen deur-aan-deurverkoop van wenskaarten aan de gang is.”

Man van rond de vijftig

Het ging dus om een oplichter die in naam van Het Vlaamse Kruis die wenskaarten verkoopt. “Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Een jaar of drie geleden was er een gelijkaardig voorval. Het Vlaamse Kruis verkocht vroeger wel wenskaarten van deur tot deur, maar nu toch al een tijdje niet meer. We raden de mensen dan ook aan om contact op te nemen met de politie als er iemand aan de deur staat die kaarten verkoopt ten voordele van Het Vlaamse Kruis. Ook van dit voorval hebben we aangifte gedaan bij de politie.”

“Het ging om een man van rond de vijftig“, zegt commissaris Georges Aeck van de politiezone Arro Ieper. “Voorlopig gaat het om één incident. De man verkocht kerst- en rouwkaartjes. De man kan aangeklaagd worden voor misbruik van vertrouwen en oplichting.”

(TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier