Oplichter die zich uitgeeft voor nutsmedewerker is opgepakt

10/06/15 om 16:09 - Bijgewerkt op 11/06/15 om 17:08

Een vrouw van 89 belde de politie, meteen nadat ze door hem was bestolen in haar woning.

Oplichter die zich uitgeeft voor nutsmedewerker is opgepakt

De oplichter pleegde vier feiten op zaterdag 6 juni en telkens één op zondag 7 en dinsdag 9 juni. Hij deed dat telkens in de voormiddag in De Panne en had het op hoogbejaarden gemunt. Meestal gaf hij zich uit voor een medewerker van Eandis. Bij minstens twee gedupeerden kon hij ook effectief toeslaan.

Telkens met een smoesje binnen

Bij het ene slachtoffer controleerde hij de meterstand, waarop hij vervolgens zei dat de vrouw nog geld tegoed had van Eandis. Hij vertelde haar dat zij nog 150 euro moest terugkrijgen. In een onbewaakt moment nam hij de portefeuille van het slachtoffer mee en verliet onmiddellijk de woning.

Bij het tweede slachtoffer gaf hij zich uit als familie en vroeg hij aan het slachtoffer of hij hem niet herkende. Het slachtoffer meende van wel. Hij vroeg de benadeelde waar hij zijn geld verstopt waarop het slachtoffer de plekken toonde. Verdachte zei plots weg te moeten, maar stal ondertussen juwelen en geld.

Met dank aan kranige bewoonster

Op woensdag 11 juni, net na de middag sloeg hij opnieuw toe, deze keer in de Duinhoekstraat in De Panne. Ook nu weer belde hij bij het slachtoffer aan en gaf hij zich uit als medewerker van een elektriciteitsmaatschappij en kon zo de portefeuille van het slachtoffer meenemen. De 89-jarige bewoonster was zo kwiek om onmiddellijk nadat de verdachte de plaats had verlaten, de politie te bellen. Ze had de waarschuwingen vanuit de politie eerder die dag immers al vernomen. De dader is een Fransman van 56 jaar.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!