Oplichter die in regio Tielt ‘pakje op verkeerd adres liet afleveren’, is gevat

Redactie KW

De politie van de zone Regio Tielt waarschuwde op 13 april voor een man die je op geslepen wijze wat centen afhandig probeert te maken – of beter gezegd: shopt op jouw kosten. De man in kwestie is nu gevat.

Gewiekst was de oplichter wel: hij plaatste een bestelling op Bol.com en liet die op andermans adres toekomen. Bol.com vraagt geen handtekening ter ontvangst. De man ging later zelf het pakketje ophalen met het smoesje dat hij per ongeluk zijn adresgegevens verkeerd had ingevuld. Hij omschreef precies wat er in het pakketje zat en nam alles mee naar huis. Doordat er op het moment van de levering nog niets werd betaald, stuurde Bol.com echter wel de facturen naar het adres van waar het pakje werd afgeleverd

“Dankzij de medewerking van leden van het buurtinformatienetwerk, alerte inwoners en de firma Bol.com hebben de diensten van onze politiezone de verdachte kunnen identificeren en verhoren”, laat PZ Regio Tielt vrijdag weten. “De benadeelden worden gecontacteerd en Bol.com zal hen de onterechte zaken niet factureren.”

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier