Ophef over klacht voor ‘grensoverschrijdend gedrag’ van leerkracht gemeenteschool Kortemark

© Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

De moeder van een 6-jarig meisje heeft omwille van ‘grensoverschrijdend gedrag’ klacht neergelegd tegen een leerkracht van gemeenteschool De Kreke in Kortemark. Volgens het parket van Veurne zou het vermoeden van onschuld echter groot zijn.

De moeder van het meisje deed begin januari melding van de feiten bij de directie van de school in de Torhoutstraat in Kortemark. Een mannelijke leerkracht zou zich grensoverschrijdend gedragen hebben tegenover een leerling. “We hebben toen de procedure gevolgd. Het CLB en het Vertrouwenscentrum Kindermisbruik werden ingeschakeld”, aldus burgemeester Toon Vancoillie. “Het Vertrouwenscentrum heeft zijn werk gedaan, maar kon eind januari niet beslissen of er al of niet iets gebeurd was. Daarop besliste de moeder begin deze week om klacht neer te leggen bij de politie.”

Preventief geschorst

Al sinds de melding was de leerkracht niet meer aanwezig op de school. Naar aanleiding van de klacht begin deze week werd de man preventief geschorst. “Vanavond horen we de leerkracht en beslissen we hoe we hier voort mee omgaan”, aldus nog de burgemeester.

Het parket van Veurne onderzoekt de zaak. “We vernamen ondertussen dat het vermoeden van onschuld heel groot is”, zegt Vancoillie. “In principe is er dus wellicht niks gebeurd met iemand van de school binnen de school.”

Dat bevestigt ook procureur Filiep Jodts van het Veurnse parket. “Ik denk dat we het personeelslid van de school buiten beschouwing mogen laten”, zegt hij. “Maar de zaak wordt zeker niet geseponeerd, want dat meisje kwam met een aantal zaken die onrustwekkend zijn. We doen verder onderzoek naar een mogelijke verdachte.”

(TV)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier