Opgepakte Nederlander in dossier kasteelmoord ook in 2013 al eens uitgeleverd

© BELGA
Redactie KW

Volgens zijn raadsman meester Sidney Smeets is het dossier op een vage getuigenverklaring na sindsdien niet veranderd. Toen werd Evert d.C. door de onderzoeksrechter vrijgelaten.

De 51-jarige man uit Zeeuws-Vlaanderen belandde begin juli 2013 een eerste keer in de cel in de zaak van de kasteelmoord. Pas in september werd hij aan België uitgeleverd. Zijn dna bleek echter niet overeen te stemmen met een openstaand spoor in het dossier. Evert d.C. werd dan ook onmiddellijk vrijgelaten door de onderzoeksrechter. Ondertussen kon het dna-spoor gelinkt worden aan Franciscus L., een neef van de vermoedelijke uitvoerder van de moord op Stijn Saelens.

Media reppen over een getuigenverklaring. Klopt, maar die is over cliënts vermeende rol uiterst vaag

Wellicht hebben de verklaringen van L. geleid tot de nieuwe arrestatie van Evert d.C. “Media reppen over een getuigenverklaring. Klopt, maar die is over cliënts vermeende rol uiterst vaag”, meldt zijn advocaat via Twitter. Volgens meester Smeets is het dossier voor de rest hetzelfde gebleven.

Het parket van West-Vlaanderen afdeling Brugge liet vrijdag weten dat de Nederlandse verdachte mogelijk een rol als tussenpersoon speelde bij het beramen van de kasteelmoord. Opvallend genoeg vroeg datzelfde parket eerder al de buitenvervolgingstelling van de man. Het OM wilde immers enkel André Gyselbrecht, zijn zoon Peter en Pierre Serry voor het hof van assisen brengen. De raadkamer besliste eind januari echter dat verder onderzoek noodzakelijk was.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier