Opgelet in Kortrijk voor valse controleurs en nepagenten

22/01/16 om 15:48 - Bijgewerkt om 15:48

De politie van de PZ Vlas waarschuwt voor valse controleurs van de Watermaatschappij en nepagenten aan de deur.

Opgelet in Kortrijk voor valse controleurs en nepagenten

Donderdagvoormidag was er in de Pottelberg in Kortrijk opnieuw een poging tot diefstal door middel van een list, waarbij criminelen zich valselijk voordoen als politiemensen en controleurs van de Watermaatschappij.

Een man belde aan bij een oudere dame en stelde zich in het Frans voor als controleur van de Watermaatschappij. De bewoonster liet de man binnen. Eenmaal die binnen, kwamen nog twee andere mannen haar woning binnen. Ze beweerden - ook in het Frans -van de politie te zijn, en kwamen zogezegd om de eerste man aan te houden, omdat hij iets gestolen zou hebben uit het huis van het slachtoffer. De twee nepagenten wilden daarna checken of er nog zaken gestolen waren en vragen de vrouw of ze geld of juwelen in huis had. Die vond de hele situatie echter nogal vreemd en slaagde erin de verdachten te doen vertrekken, zonder enige buit.

De politie benadrukt dat alle medewerkers van PZ Vlas, die aanbellen bij inwoners, zich altijd in het Nederlands voorstellen en altijd hun legitimatiekaart kunnen voorleggen. In Kortrijk, Kuurne en Lendelede moeten ook controleurs van de Watermaatschappij zich steeds kunnen kenbaar maken in het Nederlands en in het bezit zijn van een legitimatiekaart.

(FJA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!