Opgelet aan onze kust: oplichter in Mini Cooper op pad

22/06/16 om 14:55 - Bijgewerkt om 14:55

Een dertiger met een Mini Cooper heeft het aan de kust gemunt op oudere, nietsvermoedende bestuurders. Hij beticht hen valselijk van een aanrijding en probeert hen zo geld af te troggelen.

Opgelet aan onze kust: oplichter in Mini Cooper op pad

De man van zo'n 30 à 35 jaar oud spreekt oudere mensen aan en beweert dat ze tegen zijn voertuig zijn gereden. De dader brengt ongezien schade toe aan hun voertuigen - met een speciale stift waarvan je de sporen weer gewoon kunt uitvegen - en wijst dit aan als bewijs van de aanrijding. Hij probeert telkens direct zijn schade te laten vergoeden, zonder tussenkomst van de verzekering. Als de slachtoffers hier niet op ingaan, gaat hij er van door.

Eén hoogbejaarde persoon wist hij zo al 900 euro armer te maken. Een andere man van 79 jaar, in de Dorpsstraat in De Panne, doorzag gelukkig alles dankzij de eerdere waarschuwingen van PZ Westkust.

Het gaat om een man met getaande huidskleur, zwart haar, eerder klein van gestalte maar met een normale lichaamsbouw. Hij draagt vaak een 'piloten'zonnebril en een lichtkleurig hemd, en is slecht geschoren. Hij verplaatst zich in een zwarte, driedeurs Mini Cooper met nummerplaat 1-DGV-***. De politie vraagt de burgers om alert te zijn en haar onmiddellijk te bellen op 058 533 000 bij het opmerken van deze persoon.

(FJA)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!