Oostendse verpleger vervalste voorschriften voor verslaafde vriendin

Redactie KW

Een psychiatrisch verpleegkundige riskeert tien maanden cel omdat hij negen voorschriften voor medicatie vervalste voor zijn verslaafde vriendin.

Toen de omstreden ‘drugsdokter’ Johan De Pauw uit Oostende geschorst werd, besloot een psychiatrisch verpleegkundige zijn toenmalige vriendin, die verslaafd was aan slaapmedicatie en haar voorschriften altijd had verkregen via De Pauw, op een andere manier aan haar pillen te helpen. Hij maakte kopies van negen oude doktersvoorschriften zodat zijn vriendin opnieuw de nodige hoeveelheden slaappillen kon inslaan. Maar de feiten kwamen aan het licht waardoor de Oostendenaar zich in de Brugse rechtbank moet verantwoorden voor schriftvervalsing.

Verslaafd

Het openbaar ministerie tilt bijzonder zwaar aan de feiten. “Iemand die werkt met psychiatrische patiënten zou beter moeten weten. Hij weet maar al te goed wat grote hoeveelheden slaappillen kunnen aanrichten in de handen van een verslaafde.” De procureur vordert tien maanden cel voor de man, maar vermoedelijk zal het bij een opschorting blijven. “Mijn cliënt is een heel zorgend type en wou het meisje helpen omdat ze door de schorsing van haar arts plots zonder pillen viel”, stelde advocate Joke Gryson. “Maar hij heeft er terzelfdertijd voor gezorgd dat ze in de psychiatrie kon worden opgenomen. Mijn cliënt wist goed wat hij deed en wou zeker haar verslaving niet bestendigen. Het was een noodoplossing, maar inderdaad wel een hele domme. Hij vormt tegenwoordig niet langer een koppel met haar, maar staat wel nog altijd klaar als ze hulp nodig heeft.” Volgens de verpleger handelde hij uit humanitaire redenen. “Het was dwaas wat ik deed, maar ze was in nood en had hulp nodig. Ik hoop dat de rechtbank daar rekening mee kan houden”, zei de beklaagde. Het vonnis volgt op 19 november.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier