Oostendse sportwinkel Deweert verkocht pepperspray

26/06/17 om 13:07 - Bijgewerkt om 13:06

De correctionele rechtbank van Brugge heeft de uitbater van een bekende Oostendse sportwinkel veroordeeld tot een geldboete van 900 euro voor de verkoop van pepperspray. Het openbaar ministerie had een gevangenisstraf van zes maanden gevorderd.

Oostendse sportwinkel Deweert verkocht pepperspray

Tijdens een huiszoeking bij Deweert Sport in het centrum van Oostende werden busjes pepperspray aangetroffen. Pepperspray wordt beschouwd als een verboden wapen, maar dat had de zaakvoerder van de sportwinkel niet zo begrepen. "Ik heb dat in een Duitse catalogus besteld als campingmateriaal", verklaarde hij vorige week tijdens de zitting.

Volgens de beklaagde kochten de klanten pepperspray om in het buitenland op trektocht te gaan. Zo zou het bijvoorbeeld gebruikt worden om tijdens de berenjacht in Canada de beren op afstand te houden. Aan dat verhaal hechtte de rechter weinig geloof. Het onderzoek toonde immers aan dat de busjes pepperspray in de praktijk terechtkwamen bij Oostendenaars met een crimineel verleden.

(Belga)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!