Oostendse krijgt rijverbod na twee vluchtmisdrijven op enkele maanden tijd

Redactie KW

Een 45-jarige vrouw heeft in de Brugse politierechtbank een jaar rijverbod en zware geldboetes gekregen nadat ze op enkele maanden tijd tweemaal vluchtmisdrijf pleegde.

D. M. (45) uit Oostende moest lange tijd wachten voor ze maandagochtend voor de politierechter mocht verschijnen. Elke keer haar naam niet werd afgeroepen door de zaal, liet ze zichtbaar haar ongenoegen blijken. Om haar tijd te verdrijven zorgde de vrouw voor heel wat animo in de rechtszaal.

Schminken

De vrouw vatte post op de laatste rij en begon zich – tussen haar zuchtbuien door – te schminken in de rechtszaal. Even voordien was ze er al in geslaagd haar gsm te laten overgaan én deze erna schaamteloos op te laden in een stopcontact in de rechtszaal. Na twee uur wachten en heel wat over en weer geloop tussen de rechtszaal en de gang, was het tot haar grote opluchting aan haar beurt. “De vrouw moet zich verantwoorden voor twee gelijkaardige feiten van vluchtmisdrijf. De eerste keer was ze daarbij onder invloed van alcohol”, sprak de procureur. D. was op 3 december 2014 en 24 juni 2015 telkens met haar wagen op pad in Oostende. Telkens raakte ze betrokken in een kop-staartbotsing, waarbij ze tweemaal de vlucht nam. De politie kon haar in beide gevallen snel bij de lurven vatten. In december 2014 bleek ze 2,24 promille alcohol in haar bloed te hebben.

Echtscheiding

“Dat mocht echt niet gebeuren. Ik heb heel veel spijt”, verdedigde D. zich. “Ik zat verwikkeld in een echtscheiding. Het spijt me dat ik ben weggereden. Ik was in paniek. Sinds april rijd ik volledig niet meer met de wagen.” De politierechter toonde weinig medelijden met de vrouw en oordeelde streng. Ze legde de veertiger uit Oostende in totaal een rijverbod van 1 jaar op. Daarnaast moet de vrouw een geldboete van 4.140 euro betalen. Als ze ooit nog met de wagen wil rijden zal D. opnieuw moeten slagen voor haar praktisch en theoretisch rijexamen. Ook medische en psychologische proeven zal ze moeten ondergaan. “Dat zal ik doen”, besloot de beklaagde.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier