Oostendse een jaar cel voor mishandeling van stiefkinderen

Redactie KW

De Brugse strafrechter heeft een 31-jarige vrouw uit Oostende veroordeeld tot één jaar effectieve gevangenisstraf voor kindermishandeling. Daisy M. sloeg haar amper 9 maanden oude stiefdochter op een Franse camping.

Op 5 augustus 2013 verbleef de beklaagde samen met haar partner en zijn vier kinderen op een camping in het Noord-Franse Saudemont. Een baby van 9 maanden werd op aansturen van andere campinggasten met vrij ernstige verwondingen naar het ziekenhuis van Arras gebracht. Daisy M. beweerde dat het meisje gewoon uit bed was gevallen.

In het ziekenhuis werden echter ook heel wat oudere verwondingen aangetroffen. Volgens de artsen wees alles in de richting van kindermishandeling. In oktober 2013 kwamen gelijkaardige feiten aan het licht. Toen bleek dat de beklaagde lijfstraffen gebruikte om haar vijfjarige zindelijk te maken. Het slachtoffer werd bijvoorbeeld met haar neus in haar eigen urine geduwd.

Daisy M. bekende tijdens het onderzoek dat ze in de loop van 2013 geweld gebruikte tegen de kinderen van haar nieuwe partner. Ze gaf zelfs toe dat ze de baby opzettelijk had laten vallen. Haar alcohol- en drugsverslaving zouden een cruciale rol gespeeld hebben in de feiten. Na enkele zittingen kwam de vrouw echter niet meer opdagen, waardoor ze bij verstek werd berecht. Haar onmiddellijke aanhouding werd bevolen. Aan de slachtoffers moet ze elk 2.500 euro betalen.

(belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier