Oostends koppel beroofd door gemaskerde mannen met machetes in Curaçao

Marc en Martine reisden naar de ABC-eilanden, maar werden in Curaçao beroofd. (Foto CWO)
Redactie KW

Wat voor Martine Moerkerke en Marc Dewaele een ontspannen strand- en snorkelvakantie moest worden op het idyllische Curaçao, ontaardde in een heel nare ervaring.

Nadat ze wat foto’s hadden genomen aan ‘Plastic Bay’, hield Marc het voor bekeken en wilde hij nog wat op verkenning. Toen hij hun huurwagen bereikte, botste hij op twee gemaskerde mannen met elk een machete in de hand die hem bedreigden.

“Afgeven, alles” was het enige wat ze zeiden. Marc kon niet anders dan zijn rugzak met al zijn bezittingen zoals zijn fototoestel, onderwatercamera, horloge en Mastercard kalm te overhandigen. Ze rukten zelfs z’n ketting van zijn hals. Ook zijn zonnebril op sterkte moest hij afgeven. De twee mannen gingen daarna met hun buit een eind verder staan. Wellicht op wacht tot Martine naar beneden zou komen. Op dat moment kwam een oude man met de fiets aangereden, waarop de twee mannen op de vlucht sloegen.

De para in Marc nam de bovenhand en hij zette de achtervolging in

De man verwittigde de lokale politie en Marc riep wild zwaaiend naar Martine dat ze beroofd waren en hij de mannen achternaging. De para in Marc nam de bovenhand en hij zette de achtervolging in, maar de mannen waren verdwenen. Een half uur later kwam de politie, die weigerde om Nederlands te praten. Nadat Martine alle formaliteiten had genoteerd in een schriftje konden ze na een half uur eindelijk overgaan tot een persoonsbeschrijving. Intussen was de autoverhuurder langsgekomen met reservesleutels.

Martine en Marc willen met hun verhaal toeristen waarschuwen. Aangezien de ABC-eilanden vroeger tot de Nederlandse Antillen behoorden, wordt er wel regelmatig over de criminaliteit op Curaçao verslag uitgebracht in de Nederlandse media, maar niet in België. Er is veel werkloosheid en er zijn veel drugsbendes actief. Heel wat buitenlandse studenten en stagiaires zijn al beroofd en de criminaliteitscijfers gaan elk jaar de hoogte in. “Wij waren op de wrong place en wrong time. We zijn zo’n 2.000 euro kwijt. Maar we zijn niet afgeschrikt om nog op reis te vertrekken. We hebben intussen al een trip naar Noord-Italië gepland.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier