Oostendenaar voor de rechter omdat hij liefdesrivaal buiten westen trapte

Redactie KW

Een 21-jarige Oostendenaar heeft zich voor de Brugse strafrechter moeten verantwoorden voor een hevige vechtpartij in de Oostendse uitgaansbuurt.

In de nacht van 21 op 22 februari 2014 was Bruno H. met enkele vrienden op stap in Oostende. Rond 4.30 uur zag hij zijn ex-partner met haar nieuwe vriend. H. velde het slachtoffer met een karatetrap en begon hem te slaan en te schoppen. Hij liet de jongeman bewusteloos achter.

Meester Amélie Van Belleghem, advocate van de beklaagde, legde uit dat haar cliënt heel erg onder de indruk was van de relatiebreuk. Ondertussen is hij trouwens opnieuw samen met het meisje. De verdediging merkte op dat H. vijf minuten na de feiten al een sms met excuses naar het slachtoffer stuurde. Meester Van Belleghem vroeg om een werkstraf op te leggen. De zaak zal op 20 januari voortgezet worden.

Bruno H. was niet aan zijn proefstuk toe. Hij moest enkele jaren geleden al voor de jeugdrechter verschijnen voor onder andere inbraak, diefstal met geweld en brandstichting. Begin juli belandde de Oostendenaar in de gevangenis voor zijn aandeel in een bende valsemunters. De verdachten zouden valse briefjes van 50 euro in omloop gebracht hebben. Op 21 augustus werden de Oostendenaars door de raadkamer voorwaardelijk vrijgelaten.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier