Oostendenaar geïnterneerd voor poging tot doodslag op broer

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

De Brugse raadkamer heeft de internering van een 33-jarige Oostendenaar uitgesproken voor de poging tot doodslag op zijn broer. Dieter H. (33) bracht het slachtoffer eind augustus een messteek in de hals toe. De gerechtspsychiater oordeelde dat hij ontoerekeningsvatbaar was.

De broers H. kregen het op 27 augustus 2017 even voor 15 uur met elkaar aan de stok in een appartement in de Thomas Van Loostraat. Toen het gevecht uit de hand liep, greep Dieter H. naar een keukenmes. Jan H. (26) werd met een ernstige steekwonde in de hals overgebracht naar het ziekenhuis. Het slachtoffer verkeerde in kritieke toestand, maar was vrij snel buiten levensgevaar. De precieze aanleiding voor de steekpartij is niet bekend, maar volgens de verdachte sleepte het conflict al enkele maanden aan. Dieter H. voelde zich geterroriseerd door zijn jongere broer. Het bewuste keukenmes had hij naar eigen zeggen uit schrik op zak.

Uit de bevindingen van de gerechtspsychiater blijkt dat de verdachte ontoerekeningsvatbaar is. Volgens de verdediging ging de psychische toestand van Dieter H. van kwaad naar erger. Meester Jorn Verminck verzette zich dan ook niet tegen de internering van zijn cliënt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier