Oostendenaar die man invalide sloeg in frituur krijgt voorwaardelijke celstraf

© Getty Images/iStockphoto
Redactie KW

Een 26-jarige Oostendenaar die een man uit Nieuwpoort in coma sloeg in een frituur heeft in de Brugse rechtbank drie jaar voorwaardelijke celstraf gekregen.

Op 4 september 2015 besloot slachtoffer Franky Albrecht (49) na een feestje in café Lafayette in Oostende nog iets te eten. In de Langestraat stapte hij frituur Bombay binnen, maar daar kreeg hij het aan de stok met Karim L. Die werd naar eigen zeggen gehinderd toen hij met zijn frieten naar buiten wou gaan. L. ging compleet door het lint en haalde twee keer hard uit met zijn vuisten. Franky Albrecht zakte in elkaar en belandde met een schedelbreuk en hersenbloeding in het ziekenhuis. “Toen ik na vier dagen coma terug bijkwam, herinnerde ik mij niets meer van het incident”, vertelt Franky. “Gelukkig waren er camerabeelden waarmee de feiten gereconstrueerd konden worden. Ik lag na de afranseling dood te bloeden op straat. Er hingen zelfs stukjes schedel uit de hoofdwonde.”

Door de feiten is Franky zijn smaakzin kwijt. Ook zijn geheugen en gehoor functioneren niet meer zoals vroeger. De rechter kende hem donderdag een voorlopige schadevergoeding toe van 3.000 euro. En aan de verzekeringsmaatschappij van Franky Albrecht moet L. 47.000 euro schadevergoeding betalen. “Mijn cliënt besefte niet dat hij zoveel kracht had”, stelde zijn advocaat Mathieu Langerock tijdens de pleidooien. “Hij had veel gedronken, maar een agressieprobleem heeft hij eigenlijk niet.” Langerock had een werkstraf gevraagd voor zijn cliënt, maar daar ging de rechtbank niet op in.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier